IS HET PRIKKEN PIJNLIJK?

De naalden die ik gebruik zijn heel dun, en het prikken met de juiste techniek doet dan ook nauwelijks pijn en is niet te vergelijken met de verdovingsinjectie van een tandarts of een injectieprik in het ziekenhuis.

Sommige plekken waar de acupuncturist prikt zijn gevoeliger dan andere plekken. Zo zijn de tenen en de vingers gevoeliger dan bijvoorbeeld de bovenarm. Vaak is een half uurtje liggen bij de acupuncturist een zeer ontspannen aangelegenheid.

VERWIJZING HUISARTS

Voor vergoeding van de acupunctuur behandeling door de zorgverzekeraar is een verwijzing van een arts niet nodig. De meeste (huis)artsen staan tegenwoordig gelukkig positief tegenover acupunctuur, aangezien het vaak een aanvulling of oplossing is voor klachten waar huisartsen in de praktijk mee te maken hebben. 

Patiënten die door mij behandeld worden kan worden gevraagd, niet verplicht, de huisarts in kennis te stellen en zelf stel ik in bepaalde gevallen overleg over het verloop van de klacht met de arts voorop.

 

WAT MOET IK NOG MEENEMEN

U hoeft niks mee te nemen naar de praktijk. Alles is aanwezig voor een juiste behandeling. Ik heb ook extra hygiëne maatregelen vanwege covid-19 genomen. Het protocol hiervan staat op de homepage.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon